Anna Frang


Gå til indhold

Olivenolie

Nyheder

Oliven olie
Pelopones i Grækenland ligger i det sydvestlige hjørne af landet så langt sydpå, at det er på højde med Tunis. Her dyrkes olivenolie, som så mange andre steder i Grækenland, men netop dette hjørne er specielt kendt, og mange vil nikke genkendende til ordet "Kalamata oliven", som er spiseoliven med den karakteristiske spidse form.

Oliven til olieproduktion avles typisk på små familieejede olivenlunde, hvoraf mange er økologiske. Frugterne høstes, når stadig har et skær af grønt, og lige inden de bliver helt modne og sorte. Det giver ikke det maksimale olieudbytte, men til gengæld den eftertragte let bitre smag.

På min lille grund høster vi de fleste år en lille mænge oliven, som bringes til oliemøllen til presning. Alle producenterne overvåger presningen, og der sker ingen sammenblanding med de andres olie, så vi ved, at den olie vi tager med hjem, er vores egen.
Altså ingen sammenblanding mellem økologiske og ikke økologisk olie. Det med økologi er ikke det rene pjat og der føres kontrol. F. eks. går det ikke at beskære træerne med motorsav, da kædesavs- og motorolie kan spores i den færdige olienolie, og så falder afregningsprisen.

Forside | Uddannelse | Udstillinger | Galleri | Nyheder | Site Map


Retur til indhold | Retur til hovedmenu